HAAPAJOKI- ARKKUKARIN KYLÄYHDISTYS RY

 

Haapajoki-Arkkukarin alue on nuorekas merellinen kylä peruspalveluineen, josta matka Raahen keskustaan vie vain muutaman minuutin.

Kylän koulussa toimii ammattitaitoinen henkilökunta. Koulun yhteydessä on iso urheilusali ja kylällä on kirjasto. Harrastusmahdollisuuksia riittää mm. monien liikuntaryhmien ja kädentaitajien kerhojen myötä. Kauppaan kylältä on noin 2 km ja kesäisin rantakioski palvelee Siniluodon rannalla.

Tyylikäs viihtymiskeskus Kyläpirtti Järvelänjärven katveessa pysäyttää kesäisin kulkijat virkistymään grillikahvion monipuolisiin palveluihin pitemmäksikin aikaa. Sieltä saa myös ”Ranta-Nelistään” kuntien (viitoskuntien) matkailukohteiden houkuttelevan tietopaketin.

Kylällä on tarjolla lukuisia laadukkaita tontteja. Tutustu tonttipörssiimme. Rakentaminen ja asuminen on täällä mukavaa, koska alue on vehreää hiekkakangasta ja kanssaihmiset tuttavallisia naapureita.

Niin aikuisten kuin lastenkin viihtymiseen on panostettu. Kyläläiset (yhteistyökumppaneiden avulla) ovat rakentaneet alueelle mm. lasten leikki- ja urheilupuiston, jääkiekkokaukalon, valaistun ladun, luonnonkauniin Salonselän murtomaaladun laavuineen sekä valaistun Huilamäen mäenlaskupaikan grillikatoksineen.

Kaksi aurinkoista uimarantaa kesäisin kutsuu perheet rannalle. Kylän laadukas tiestö lisää turvallisuutta ja mahdollistaa kuntoilun, niin jalan kuin pyöräillen. Matkaa voi jatkaa opastetuilla metsäteillä, jossa kuntoilijat voivat sulassa sovussa tervehtiä vastaantulevia hevosurheilun harrastajia.

Lukuisat tapahtumat virkistävät kyläämme: Huilamäki ja Salonselän hiihtopäivä, perinteiset latotanssit ja kotiseutujuhlat, tunnelmalliset joulumyyjäiset Kyläpirtillä ja vuoden kruunaa sykähdyttävä kynttiläasetelma Huilamäen laella.

Rantojemme tyylikkäät loma-alueet sekä vehreä siirtolapuutarha kukkaloistossaan osoittaa sen, että alueellamme viihtyvät kauempaakin saapuneet ihmiset. Siksi tule sinäkin tutustumaan ja rupattelemaan siirtolapuutarhan ystävällisen väen kanssa sekä löytämään sieltä vapaa tontti itsellesikin.

 

TUTUSTU UUSIN TUULIN MYÖTÄPURJEEN KYLÄÄN!Hallitus 2020

Toimintakertomus 2019 

Myötäpurje

Väestökasvun tilastotietoja Haapajoki-Arkkukari- alueella

Kyläyhdistyksen säännöt

Kultakaivos

Harjakatto ja punamulta

 


 

Acobat Reader-tiedosto:
Arkkukari kylälaulun nuotit ja sanat