EDELLINEN SIVUVUOSIKERTOMUS 2016

 

Haapajoki-Arkkukarin Kyläyhdistyksen toiminta on ollut vuoden 2016 aikana monipuolista. Yhdistys on parantanut kylän ilmettä talkoilla ja erilaisilla tapahtumilla, sekä osallistunut vaikuttamistoimintaan kylää ja sen lähiympäristöä koskien.

 

TOIMINTA

Hallituksen puheenjohtajana toimi Tero Kippola, varapuheenjohtajana Jussi Tilus.

Tapahtumia ja talkoita järjestettiin muutamia.  Perinteisesti kevättalvella järjestettyä Salonselänhiihtoa ei yhdistys katsonut tarpeelliseksi järjestää. Sille korvaavana urheilutapahtumana järjestettiin elokuussa Arkkukarin hölkkä.  Juoksutapahtuman osallistujamäärä jäi vähäiseksi, mutta reitti sai kovasti kehuja.

Uuden vuoden tapahtuma järjestettiin Siniluodon rannassa. Ilotulitusta seuraamaan kokoontui paljon kylän väkeä ja näyttävän ilotulituksen lisäksi tarjolla oli lämmintä mehua ja yhdistyksen väki myi makkaraa. Uuden vuoden tapahtumassa jaettiin ansiomerkit pitkäaikaisille kyläyhdistyksen toimijoille. Paavo Silvola sai Suomen kylätoiminta ry:n kultaisen ansiomerkin ja Matti Ahola, Aimo Karppinen sekä Reino Silvola hopeiset ansiomerkit. Tapahtuma sai kyläläisiltä paljon kiitosta.

Yhdistys on ollut aktiivinen kylän ja sen lähialueisiin liittyvissä asioissa. Hallitus on valmistellut kannanottoja, lausuntoja ja valituksia niitä pyydettäessä sekä ollut monin eri tavoin mukana vaikuttamistoiminnassa.

Kyläpirtti vuokrattiin kesällä raahelaisille kioskiyrittäjille.

Kylätiedotteiden lisäksi tiedottamiseen käytettiin yhdistyksen netti- ja Facebooksivuja.

 

TOIMINNAN KEHITTÄMINEN

Kyläyhdistyksen haasteena on edelleen aktivoida uusia ja nuoria kyläläisiä mukaan talkoisiin ja tapahtumien järjestämiseen sekä myös osallistumaan tapahtumiin. Tiedotusta on parannettu kylän uusien Facebook-sivujen sekä nettisivujen avulla, mutta niiden käyttöä on edelleen kehitettävä.

Nuoria olisi hyvä osallistaa mukaan yhdistyksen toimintaan.

Perinteisten tapahtumien (kuten esim. pääsiäiskokko) henkiinherättäminen tuleville vuosille.

 

PÄÄTÖKSENTEKO JA SISÄINEN HALLINTO

Kyläyhdistyksen hallitus koostui yhdeksästä varsinaisesta jäsenestä. He olivat: Hurme Eevaleena, Joensuu Teuvo, Kavonius Antti, Kippola Tero, Krekilä Lahja, Kuusirati Katja, Luomanmäki Viljami, Tilus Jussi, Tirkkonen Piia. Varajäseniä ei ollut. Puheenjohtajana toimi Tero Kippola, varapuheenjohtajana Tilus Jussi ja sihteerinä sekä rahastonhoitajana Tirkkonen Piia.

Yhdistyksen sääntömääräiset kokoukset pidettiin normaalisti. Lisäksi hallitus kokoontui tarpeen mukaan.