EDELLINEN SIVUTOIMINTAKERTOMUS 2019

 

Haapajoki-Arkkukarin Kyläyhdistyksen toiminta on ollut vuoden 2019 aikana aktiivista. Yhdistys on parantanut kylän ilmettä talkoilla ja erilaisilla tapahtumilla, sekä osallistunut vaikuttamistoimintaan kylää ja sen lähiympäristöä koskien.

 

TOIMINTA

Hallituksen puheenjohtajana toimi Tero Kippola ja varapuheenjohtajana Jussi Tilus.

Tapahtumia ja talkoita järjestettiin perinteiden mukaan. Merkittävimmät tapahtumat olivat lankalauantaina järjestetty pääsiäiskokko sekä uuden vuoden ilotulitus Siniluodossa, jotka keräsivät kumpikin satoja osallistujia. Lisäksi järjestettiin koko perheen tapahtumia yhteistyössä Kyläpirtin ja Siniluodon kioskiyrittäjien kanssa. Näiden lisäksi järjestettiin kahvitus pääsiäisjumalanpalveluksessa, osallistuttiin Olavin päivän markkinoille, järjestettiin vanhustenviikon kahvitarjoilu Salonkartanossa sekä järjestettiin Kuituilta yhdessä Raahen Kuidun kanssa. Tapahtumien lisäksi kyläyhdistys järjesti hiihtolomaretken lapsille ja nuorille HopLoppiin ja Superparkiin.

Haapajoki-Arkkukarin kyläyhdistys kehitti Siniluodon uimarannan läheistä aluetta vuoden aikana. Alue raivattiin keväällä ja sen viihtyvyyttä parannettiin. Uimarannalle hankittiin uusia kalusteita sekä lentopalloverkko. Siniluodon ranta-alueen takana olevan metsän hoitohakkuualoite tehtiin Raahen kaupungille ja metsä hakattiin. Lisäksi uimarannan kiviä kaivettiin pois ja rannalle levitettiin uutta hiekkaa. Myös Kyläpirtin viheralueilla talkoiltiin ja aluetta huollettiin sekä 2017 kunnostetun Perhepuiston ylläpidosta huolehdittiin.

Järvelänjärven Kyläpirtti vuokrattiin kioskiyrittäjälle ja Siniluodon kioski vuokrattiin kylän lapsille kesäkioskiksi. Kyläyhdistyksen kalustoa vuokrattiin.

Kyläyhdistyksen toiminta rahoitettiin erilaisin avustuksin, yritysten tuella ja kylän asukkaiden vapaaehtoisella jäsenmaksulla sekä tapahtumista kertyvillä kioskimyyntituloilla.

Kylän asukkaita tiedotettiin paperisilla kylätiedotteilla sekä yhdistyksen netti- ja Facebook-sivuilla.

 

TOIMINNAN KEHITTÄMINEN

Kyläyhdistyksen haasteena on edelleen aktivoida uusia kyläläisiä mukaan talkoisiin ja tapahtumien järjestämiseen. Nuoria olisi myös tärkeä saada mukaan yhdistyksen toimintaan.

 

PÄÄTÖKSENTEKO JA SISÄINEN HALLINTO

Kyläyhdistyksen hallitus koostui 9 varsinaisesta jäsenestä. He olivat: Hurme Eevaleena, Joensuu Teuvo, Kavonius Antti, Kippola Tero, Krekilä Lahja, Kuusirati Katja, Luomanmäki Viljami, Tilus Jussi ja Tirkkonen Piia. Varajäseniä ei ollut. Puheenjohtajana toimi Kippola Tero, varapuheenjohtajana Tilus Jussi ja sihteerinä sekä rahastonhoitajana Tirkkonen Piia.

Yhdistyksen sääntömääräiset kokoukset pidettiin normaalisti. Lisäksi hallitus kokoontui tarpeen mukaan, vuoden aikana.